Juridisk rådgivning i forbindelse med arbejds- og ansættelsesret

Som arbejdsgiver er det vigtigt at have styr på arbejdslovgivningen. Der er et væld af regler, når det gælder ansættelses- og arbejdsret, og du kan risikere at komme i klemme, hvis du ikke har styr på lovgivningen. Det er vigtigt at vide, hvad du må og ikke må, og reglerne er især vigtige både i forhold til den daglige administration af dit personale samt imellem dig og dine ansatte. Der er mange områder af arbejds- og ansættelsesretten, og her kan du som arbejdsgiver have god brug for juridisk bistand til at holde rede på, om du og din virksomhed følger reglerne. Det kan derfor være gavnligt at hyre en advokat med speciale i ansættelsesret, som kan rådgive dig inden for de forskellige områder.

Juridisk rådgivning

Hvad kan du få hjælp til?

Ved at gøre brug af en advokat til spørgsmål omkring arbejdsret, kan du få juridisk rådgivning på en række vigtige områder. Det gælder for eksempel udarbejdelse af kontrakter og personalehåndbøger, aftaler i forbindelse med tvister. Du kan ydermere få bistand, hvis du eller din virksomhed bliver trukket i retten i forbindelse med sager om ligebehandling, usaglig afskedigelse, bortvisning, forskelsbehandling, loyalitetspligt samt konkurrenceklausuler. Et andet område som en arbejdsretslig advokat kan bistå med, er ved større organisationsændringer. I dette tilfælde kan advokaten repræsentere virksomheden i forbindelse med forhandlinger omkring fusioner og outsourcing, køb og slag af virksomheder samt overenskomstforhandlinger med fagforeningerne. Selvom din virksomhed har stærke kompetencer inden for HR, er det ikke nødvendigvis nok, når det gælder om at have styr på de rent juridiske spørgsmål. I dag er det danske arbejdsmarked stadig mere reguleret, og lovgivningen er derfor mere kompleks end nogensinde før. Samtidig er de fleste danske virksomheder i dag omfattet af kollektive overenskomster, og det kan gøre det ekstra udfordrende at finde ud af, hvilke regler der er gældende i hvilke situationer. Den stigende internationalisering af arbejdsmarkedet gør desuden sit til, at situationen er mere kompleks end nogensinde før. At hente juridisk bistand i form af en advokat inden for arbejds- og ansættelsesret kan derfor i mange tilfælde være en god investering for dig og dit firma. Advokatbistand kan således være din sikkerhed for, at din virksomhed har styr på gældende regler og love og derved har lettere kan koncentrere jer om jeres kerneydelse og forretning.

Njord
Pilestræde 58
1112 København
Tlf: 33 12 45 22

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *