Hvad er en ægtepagt?

Har dig og din partner ikke helt afklaret de økonomiske aspekter, i tilfælde af uventede hændelser i jeres ægteskab eller liv? Så er en ægtepagt løsningen til at få dette på plads og skabe tryghed i jeres liv.

Hvad er en ægtepagt

Formålet med en ægtepagt

En ægtepagt sikrer rettigheder for ægtepar i tilfælde af dødsfald, skilsmisser og separationer. Det er en skriftlig aftale, som er udarbejdet af ægteparret i samarbejde med en advokat. Loven for fælleseje vil blive fulgt, hvis der sker uventende hændelser, hvor der ikke er udarbejdet med ægtepagt med forbehold for særeje. Ifølge loven for fælleseje bliver alt delt lige, hvis der skulle opstå problemer i form af skilsmisse, dødsfald eller lignende. Gennem en ægtepagt er det muligt at lave særeje over de ting, som ønskes. En ægtepagt kan derfor også være gavnligt for ægteparrets børn, da ægtepagten gør det muligt at afklare arven.

En ægtepagt skaber tryghed

Det kan være svært at forestille sig et scenarie, hvor en ægtepagt overhovedet er en nødvendighed. Undersøgelser angående ægteskab viser dog, at skilsmisser er et stigende problem i Danmark, hvor problemet ofte øges yderligere på grund af økonomiske uenigheder. Det anbefales af den grund samt på grund af risikoen for andre uventede hændelser at få styr på økonomiforholdene, så der ikke opstår unødige problemer.

Rådgivning fra advokat

Det kan være svært at navigere rundt i de eksisterende love og aftaler, som allerede er gældende for ægteskab og for de kærestepar, som bor under samme tag. Det er muligt at få rådgivning fra en specialiseret boligadvokat fra Amager, som har fokus på ægtepagter. Ægtepagten kan med fordel udarbejdes under køb af bolig, så rettighederne bliver afklaret med det samme. Der skal i den forbindelse overvejes adskillige aspekter i forhold til deling af eksempelvis indbo. Den almindelige lov om fælleseje er gældende, hvis indboet skal fordeles lige, men der ønskes ofte en ægtepagt med forbehold for særeje. Særeje kan tilpasses til forskellige slags situationer. Det er muligt at benytte særeje til både få procentdele og større procentdele af økonomien. Dette er især en fordel i forhold til familie- og arveret. Uenigheder om arv kan føre til unødvendige problemer i familien. Advokaten kan også hjælpe med at afklare dette problem, så familiens gamle sommerhus for eksempel beholdes af den oprindelige familie på trods af uventede hændelser. Advokaten vil rådgive om alle aspekter i ægtepagten, hvorefter den bliver udarbejdet. Ægtepagten skal efter udarbejdelse underskrives af begge parter, hvorefter den skal tinglyses. Det juridiske arbejde vil varetages af en kompetent boligadvokat med kendskab til hele processen.

JURIST- OG SKØDEHUSET
Holmbladsgade 44, 2. tv
2300 København S
Tlf: 60 61 76 78

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *